Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

Zsinór

A horgászszinórok széles választékban elérhetők a piacon, és a választás a horgászati típustól, a céltól és az egyéni preferenciáktól függ. Itt van néhány fontos tényező, amelyeket érdemes figyelembe venni a horgászszinór választásakor:
Monofilament zsinórok: Rugalmasak, könnyűek, jó az ütéselnyelő képességük. Rugalmasságuk miatt jól alkalmazkodnak a hal harapásához. Azonban nőhet a nyúlásuk idővel.
Fluorocarbon zsinórok: Könnyen eltűnnek a vízben, kisebb a nyúlásuk, ellenállnak az UV-sugárzásnak, így hosszabb ideig tartanak. Jó sűrűségük miatt alkalmasak mély vízre.
Átmérő:A vékonyabb zsinórok általában nagyobb dobótávolságot tesznek lehetővé, de kevésbé ütésállók. A vastagabb zsinórok erősebbek, de korlátozhatják a dobótávolságot.
Láthatóság: A világosabb színű zsinórok jobban láthatók a vízben, ami előnyös lehet a műcsalik használatakor. A sötétebb színű zsinórok kevésbé láthatók a vízben, ami előnyös lehet az óvatosabb halaknál.
Átlátszóság: A fluorocarbon zsinórok általában átlátszóak, ezáltal kevésbé láthatók a vízben.
Monofilament: Kedvelt a tengeri horgászok és a friss vízi horgászok körében.
Fluorocarbon: Jellemzően a fenékhorgászatnál és a tiszta vizű helyeken használják.
Szakítószilárdság: A magasabb szakítószilárdságú zsinórok előnyösek lehetnek, ha erősebb halakra horgászunk vagy olyan területen horgászunk, ahol a zsinórnak kitéve nagyobb az esélye a sérülésnek.
Hossz: Az előkezsinórok és a dobóelőke zsinórok hossza is fontos tényező lehet. Az előkezsinór kiválasztásánál fontos a megfelelő vastagság és hossz kiválasztása, míg a dobóelőke zsinór esetén a hossz és az átmérő fontos a horgászati stílustól és a célhalaktól függően.
A horgászszinór kiválasztása során érdemes a horgászati körülményekhez és a kiválasztott halak típusához alkalmazkodni. A helyi horgászüzletek és online források is jó források lehetnek a különböző zsinórok és márkák értékeléséhez.
Árukereső.hu
Árukereső.hu Árukereső.hu